Wedstrijdverslagen 1ste elftal (2012/2013)

Gebruikerswaardering:  / 1

SV Lottum 1 - Montagnards 1 0-0

Willem-Jan Elsenberg scoort net niet

Een wedstrijd met veel gele kaarten en drie rode kaarten (1x tweemaal geel) lijkt ruw te zijn geweest. Afgezien van een paar momenten valt dat wel mee. SV Lottum krijgt tweemaal een geweldige kans om te scoren maar dat wordt door Montagnards doelman Bas van der Wouw en Jan ELsenberg verhinderd. Ook Montagnards krijgt een aantal keren een goede kans om te scoren. Willem-Jan Elsenberg schiet tegen de SV Lottum doelman aan en een schot van Dick Kleeven wordt van richting veranderd waardoor de bal net naast het SV Lottum doel gaat. Uiteindelijk denk ik dat de puntendeling terecht is.

Kijk hier voor de rest van de foto's

 

Lees meer: Montagnards boekt een goed resultaat

Gebruikerswaardering:  / 1

Boxmeer, 5 mei 2013,

Olympia 1 - Montagnards 1 4-1 (2-0)

Rik Martens scoort het enige Montagnards doelpunt

Om in de 4de klasse te blijven moest Montagnards vandaag minimaal winnen van Olympia. Montagnards was daarnaast afhankelijk van de uitslag Stormvogels tegen Hapse Boys of Cito tegen Schadewijk. Stormvogels deed haar sportieve plicht door van Hapse Boys te winnen maar Montagnards was niet bij machte om van Olympia te winnen. Ondanks de goede bedoelingen van Montagnards wint Olympia vrij gemakkelijk. Twee verdedigende fouten van Montagnards in de eerste helft maken een eind aan de hoop van klassebehoud. De rest van de wedstrijd is eigenlijk bijzaak want Montagnards is niet in staat om doelpunten, en zeker geen drie, te maken. Montagnards keert, na 5 seizoenen in de 4de klasse, terug in de 5de klasse.

Kijk hier voor meer foto's van de wedstrijd.

Lees meer: Montagnards degradeert naar de 5de klasse

Gebruikerswaardering:  / 4

Herpen, 21 april 2013

Herpinia 1 - Montagnards 1  2 - 0 (0 - 0)

Doelman Bas van der Wouw stompt de bal weg

Tot in de 82ste minuut heeft Montagnards mogen hopen op een gelijkspel. Dit is weliswaar tegen de spelverhouding in want Herpinia is de veel sterkere ploeg. Het had met de rust al zeker 3-0 kunnen staan maar de twee ballen, een via de Montagnards doelman, op de paal en een goede uitloop van doelman Bas van der Wouw voorrkomen dit. Verder zijn er veel kansen en kansjes voor Herpinia gedurende de hele wedstrijd. Het is de verdienste van de Montagnards verdediging dat Montagnards zo  lang stand houdt.  In de tweede helft komt wederom een schot van Herpinia tegen de paal. Laat nu een van de weinige missers in de verdediging aanleiding zijn tot het eerste doelpunt van Herpinia. Een hoekschop wordt door de hele Montagnards verdediging gemist en wordt door een inkomende Herpinia speler bij laatste paal ingeschoten (1-0). Even later wordt een Herpinia speler door Bob Kleeven binnen 16 meter neergehaald wat tot een strafschop leidt. Deze strafschop wordt onhoudbaar door Herpinia ingeschoten (2-0). Het is jammer dat Montagnards het gelijkspel net niet over de bühne heeft gekregen. Het zou een klein wonder zijn geweest.

De foto's van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

 

Lees meer: Montagnards mag lang hopen op een gelijkspel

Gebruikerswaardering:  / 1

Nieuw Bergen, 28 april 2013

Montagnards 1 - SDDL 1  2 - 2 (0 - 2)

Teun Jacobs passeert een man

Uitgaande van een eerste helft die van Montagnards kant uit uiterst bedroevend is en een tweede helft die redelijk is, in ieder geval de eerste 30 minuten hiervan, is een 2-2 gelijkspel een terechte uitslag. Echter de enige uitslag die vandaag bereikt had moeten worden zou een winst zijn geweest om nog enigzins uitzicht op klassebehoud te hebben. Nu moet volgende week Cito tegen Schadewijk of Stormvogels (=kampioen) tegen Hapse Boys hun plicht doen en moet Montagnards van Olympia winnen om Montagnards te behouden voor de 4de klasse.

In de eerste helft lijkt het of Montagnards niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen speelt. Montagnards speelt inspiratieloos en heel slecht. Na 11 minuten scoort SDDL uit een teruggelegde bal van de achterlijn vanaf 10 meter van het Montagnards doel (0-1).  Op de helft van de eerste helft zijn er twee kansen voor Montagnards uit goed combinatie voetbal. Een door Willem-Jan Elsenberg teruggelegde bal wordt door Dick Kleeven tegen de SDDL doelman geschoten. Dit is een 100% kans. 1 minuut later wordt na weer een goede combinatie de bal door Montagnards over het SDDL doel geschoten. In de 41ste minuut wordt na slecht verdedigen van Montagnards door SDDL gescoord (0-2).

In de rust worden 2 spelers van Montagnards gewisseld. Het zorgt ervoor dat bij Montagnards meer beleving ontstaat. Een terugspeelbal van een SDDL speler op de SDDL doelman wordt gestoord door Teun Jacobs. De SDDL doelman trapt naast de bal waarna Teun Jacobs de bal in het doel tikt (1-2). Een minuut later wordt door de scheidsrechter een strafschop toegekend aan Montagnards na een overtreding op de omhalende Bart van Mil. In eerste instantie geeft de scheidsrechter rood voor een vermeende tweede gele kaart voor de SDDL speler wat achteraf niet zo blijkt te zijn oftewel SDDL blijft met 11 spelers op het veld. Teun Jacobs schiet de strafschop onberispelijk in (2-2). SDDL krijgt nog een goede kans omdat een schot via de vingers van Montagnards doelman en de lat overgaat. In de 75ste minuut krijgt Dick Kleeven een onbegrijpelijke rode kaart voor een correcte sliding op de bal. In de 96ste minuut wordt de doorgebroken Rik Martens neergelegd door een SDDL speler die hiervoor alleen een gele kaart krijgt. Na 100 minuten fluit de niet altijd goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af.

 Kijk hier voor de foto's.

Lees meer: Een bedroevende eerste helft en een redelijke tweede helft levert Montagnards een gelijkspel op

Gebruikerswaardering:  / 0

Nieuw Bergen, 14 april 2013

Montagnards 1 - Milsbeek 1  1 - 1 (1 - 1)

Jens Jennissen scoort na 2 minuten

In een spannende maar niet goede wedstrijd heeft Montagnards 1 punt gewonnen en Milsbeek 2 punten verloren. Al na twee minuten scoort Jens Jennissen op aangeven van Willem-Jan Elsenberg voor Montagnards (1-0). Montagnards stoort in de beginfase goed en ontregelt het Milsbeekse spel hiermee. Even later komt Montagnards goed weg doordat een vrije trap boven op de lat terecht komt. De kort leidende scheidsrechter deelt relatief veel gele kaarten uit aan beide partijen. Na een kwartier spelen heeft Milsbeek het betere van het spel en zet Montagnards behoorlijk onder druk. Dit resulteert na 30 minuten in een doelpunt voor Milsbeek. Een goede combinatie van Milsbeek stuit in eerste instantie op de paal maar door een ongelukkig toeval komt de bal van de Montagnards doelman terug bij een Milsbeek speler waardoor deze scoort (1-1). Ondanks dat Milsbeek het betere van het spel heeft wordt de eerste helft afgesloten door een gelijke stand.

In de tweede helft stoort Montagnards minder goed en worden medespelers slechter bereikt. Na 5 minuten in de tweede helft mist Jens Jennissen een hoekschop van Milsbeek en moet Jan Elsenberg de bal van de lijn redden. Net zoals in de eerste helft zijn er over en weer overtredingen bestraft met vrije trappen en soms met gele kaarten. Na 37 minuten in de tweede helft wordt Rik Martens onderuit gehaald door een Milsbeek speler. Deze speler krijgt van de scheidsrechter een rode kaart. De knollen zijn bij Milsbeek gaar en dat resulteert in een tweede gele kaart voor Milsbeek speler en dus ook rood. Milsbeek moet met 9 spelers verder. Vanaf dat moment gaat Milsbeek spelen zoals ze de hele wedstrijd al hadden moeten spelen en zet ondanks de 9 spelers Montagnards continu onder druk. Het mag voor Milsbeek niet baten en na een laatste gele kaart voor Milsbeek wordt de wedstrijd afgesloten met  een 1-1 gelijke stand.

Kijk hier voor de rest van de foto's.

Lees meer: Montagnards speelt verrassend gelijk tegen Milsbeek

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com