Informatie

Gebruikerswaardering:  / 2

Algemene Ledenvergadering Montagnards

Geacht lid,

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering. Deze wordt gehouden op vrijdag 23 september 2016 in de kantine. Aanvang 20.00 uur.

 

Lees meer: Algemene Ledenvergadering Montagnards

Gebruikerswaardering:  / 0

Gebruikerswaardering:  / 40

Montagnards kleding bestellen

Hallo allemaal,

Montagnards: Eén club, één team, één tenue!

 

Lees meer: Montagnards: Eén club, één team, één tenue!

Gebruikerswaardering:  / 3

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Het is belangrijk dat iedereen in een veilige omgeving kan voetballen en sporten. Met name minderjarigen en kwetsbare groepen hebben deze zekerheid nodig. Volgens onderzoek hebben maar liefst 5% van alle sportende mensen ooit te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG) tijdens het sporten. "SGG komt in alle geledingen van de samenleving voor dus ook in de sport, maar het komt in de sport niet vaker voor dan op andere plekken. Dat wil echter niet zeggen dat we achterover kunnen leunen, want iedereen mag een veilig sportklimaat verwachten. Elk geval van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag is er een teveel, volgens het NOC*NSF.

Wat gaat RKVV Montagnards als vereniging doen om SGG te voorkomen?

De VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, zoals het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een VOG wordt ook wel een verklaring van goed gedrag genoemd. Dit papiertje geeft zekerheid over het verleden van nieuwe trainers, coaches, begeleiders of verzorgers. Daarbij vermindert het de kans dat personen die eerder de fout in zijn gegaan een functie bij een sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

Vertrouwenspersoon

Vanuit RKVV Montagnards gaan wij werken met een vertrouwenspersoon. Op dit moment zijn wij bezig met het benaderen van geschikte kandidaten voor deze functie. Zodra dit gelukt is, zullen we dit publiceren op onze website en in ons clubblad.

Gratis VOG

Wij hebben wij bij de NOC*NSF een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor de gratis VOG voor vrijwilligers van sportorganisaties. Op dit moment staan wij aan het begin van deze procedure. Onze intentie is een start te maken door het huidige bestuur te screenen voor deze gratis VOG. Dit kan als het NOC*NSF ons hiervoor goedkeuring verleent. Met ingang van het seizoen 2015/2016 willen wij de trainers, verzorgers en alle vrijwilligers die rechtsreeks werken met jeugdspelers deze gratis VOG laten aanvragen. Uiteraard houden wij u ook via onze website en clubblad op de hoogte.

Bestuur
RKVV Montagnards

ContactRKVV Montagnards

Het adres van het sportpark is (geen postadres):

Sportpark de Venhorst:
De Flammert 1047
5854 NA Bergen (Lb)
0485-341533

Kijk hier voor de routebeschrijving.

Het postadres is:

Secretariaat RKVV Montagnards p/a:
Ruud Tönnissen    
Jacob Marisstraat 14     
5854 ET BERGEN LB
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andere contacten:

Aan- of afmeldingen

Telefoonlijst

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com